GYIK

Gyakran felmerülő kérdések

Melyik készítményt, vagy alapanyagot milyen fordulaton és ideig kell keverni?

Elsődlegesen a gép halmazállapot és készítmény űrtartalma alapján ad javaslatot a homogén állapot eléréséhez. Ha a gépen megadjuk, hogy gélt, vagy pasztát akarunk készíteni, vagy esetleg emulziót kapunk egy ajánlott keverési időt és egy ajánlott fordulatszámot.

Amennyiben mi a gép javaslatát nem akarjuk elfogadni, vagy esetleg nem tudjuk milyen halmazállapotú lesz végtermékünk, egyedi beállítást is készíthetünk egy adott készítményhez. Ilyenkor annyit kell csupán tenni, hogy meghatározzuk 2 kattintással mennyi ideig és milyen fordulaton szeretnénk keverni.

Gyógyszer technológiai kérdés a Hydrophil nonion alapanyagú készítmények. Ezek nagy fordulat szám esetén térfogatuk megnövelésével reagálnak. Ezt akár kézzel is elő tudjuk időzni normál magizás közben is, nem hogy a keverőgéppel ami akár percenként 3000 fordultra is képes.

Lehet-e több fázisú keverést végezni?

Igen. A keverési folyamat több részre is osztható. Megadhatunk több keverési ütemet is.

Melegítős krémeket, hogyan készíthetünk?

Gyógyszer technológiai kérdésről van szó. A megoldás egyszerű: Minden komponenst összemérünk ami melegítés nélkül összekeverhető. Ezen komponenseket a gép összekeveri. A melegítendő anyagot vízfürdőn meglágyítjuk vagy megolvasztjuk és a tégelybe öntjük. Ezután ismét elindítunk egy második keverési folyamatot. Így össze kevertetjük a géppel a készítményt.

Tégelyekről általánosságban

A legfontosabb tudnivaló, hogy zárt rendszerű keverést végzünk. Az alapanyagok, hatóanyagok és segédanyagok összemérését követően a tégelyt a gépbe helyezzük. A magisztrális készítményt a a készülék összekeveri homogénre.

Keverési méretek?

- 20g; 30g; 50g; 100g; 150g; 200g normál alján tekerhető tégely, mely alul tekerve tetején egy borsó szemnyit adagol a betegnek

- 300g; 500g; 1000g: deffektáló tégelyek, melyek laboráláshoz, deffektáláshoz használhatóak.

OEP támogatás a tégelyek árát tekintve

50%-os támogatás van a tégelyek árán. Így 50%-ot fizet a beteg és 50%-ot fizet az OEP.

Egy féle tégely típus kapható?

Nem, az alap tégelyek piros kupakkal és hófehér tégelytesttel kerülnek szállításra. Azonban tudunk biztosítani teljesen sötét kék tégelyt példáúl férfiaknak szánt termékekhez. Speciális kozmetikai tégelyek, melyek narancssárga kupakkal kapatóak és esztétikus ezüst csík fut a a tégelyek testén keresztül, ezen tégelyek patika specifikus kozmetikumokhoz, saját készítményekhez használhatóak.

Légmentesen zár-e a tégely, vagy folyadék helyezhető-e a tégelyekbe?

Teljesen légmentesen zárt a tégely és a készítmény is. A beteg nem tudja elkoszolni, vagy  kontaminálni azt.

Akár folyadékot is rakhatunk a tégelyekbe, mert az is benne marad és nem fog kifolyni ha zárva van a tégely kupakja, de hivatalosan tégelybe nem rakunk folyadékot. Annak a csomagoló anyaga a patikai üveg.