Filozófiánk

Magisztrális receptkészítés a legbiztonságosabb módon

 

A magisztrális készítményekhez használt alapanyagok pontos felhasználása és leltára alapvető célkitűzése a gyógyszertáraknak. A minőséget meghatározó tényezők a készítmény funkciója, formája és alkalmazása. Az elkészítés során alapvető követelmény a stabilitás és a homogenitás. Érdemes szót ejteni a gyártási folyamat további előnyeiről: hatékonyság, reprodukálhatóság, az alapanyagok optimális felhasználása és a biztonság. Ezen szempontok figyelembevétele manapság nélkülözhetetlen egy magisztrális labor munkája során. A megfelelő gyártástechnika alkalmazása hosszú- és rövidtávon egyaránt kifizetődő, hiszen meggyorsítja a magisztrális készítmények elkészítését, értékes időt spórolva a gyógyszertárnak.

A termelési piramis csúcsán a félszilárd halmazállapotú készítmények találhatóak, melyek a labormunka 60 %-át teszik ki.
Az ezen szempontoknak megfelelő TOPITEC® keverőgépekkel dolgozó patikák a laboratóriumi gyártás során is a maximumot hozhatják ki versenytársaikhoz képest.

1998-ban a WEPA Apothekenbedarf egy új korszakot nyitott a szakmában. Az aponorm® Drehdosierkruken bevezetését követően a TOPITEC® gyártási rendszer egy letisztult és gyors gyártási folyamatot tett lehetővé. Ezáltal lehetővé vált  egy olyan tégely alkalmazása a magisztrális készítmények gyártása során, mely a keverésre és adagolásra egyaránt alkalmas. A stílusos tégelyek további előnye a felhasználás oldalán mutatkozik meg, hiszen higiénikusan alkalmazható és pontosan adagolható. A tégely talpát elforgatva pontosan egy borsószemnyi mennyiséghez jut a páciens.

A TOPITEC® keverőgépek lehetővé teszik a folyamatos gyártást és reprodukálható minőségű termékek előállítását. A készülék képes egyéni felhasználók számára kikeverni individuális mennyiségeket, illetve népszerű magisztrális készítmények is előállíthatóak nagy mennyiségben, defektálást követően értékesítve. További alkalmazási területek tekintetében a rendszer rugalmasan variálható.

A "TOPITEC® keverőgépek koncepciója kerek egésszé válik a személyes támogatással, mely minden gyógyszertár számára rendelkezésre áll. A gyógyszertári személyzet képzése a helyszínen vagy akár telefonon keresztül is történhet.

HATÉKONYSÁG - GYORSASÁG - CÉLORIENTÁLTSÁG